Hünkar Beğendi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı, Hünkar Beğendi Videolu Tarifi, Hünkar Beğendi Faydaları, Hünkar Beğendi Kalorisi, Hünkar Beğendi Lezzeti
Hünkar Beğendi Tarifi Nasıl Yapılır?
Anadolu Mutfağı Manşeti
Koskaca Hünkarlar Beğenmiş Biz Beğenmezsek Olur Mu :)
6-8 Kişilik 20dk Hazırlık, 20dk PişirmeHünkar Beğendi Tarifi İçin Malzemeler
4 Adet patlıcan
2 Su bardağı süt
1, 5 yemek kaşığı un
1 Yemek kaşığı tereyağı
1 Adet kuru soğan
1 Diş sarımsak
2 Adet yeşil biber
2 Adet domates rendesi 🍅
1 Tatlı kaşığı domates salçası
Kaşar peyniri rendesi
300 gr kuşbaşı et
Tuz, karabiber ,kırmızı pulbiber- Patlıcanları közleyip kabuklarını soyup doğrayın ve süzgeçin içine koyun suyu süzülsün.
- Etiniz eğer benimki gibi dana eti ise düdüklü tencerede 10 dakika haşlayın.
- Suyunu süzüp tavada biraz tereyağı ve zeytinyağı ile soğan sarımsağı kavurun .
- Etleri ekleyip kavurmaya devam edin.
- Yeşil biber ve domates rendesini ekleyin.
- Baharatlarını ve biraz et suyundan koyup kaynatın biraz sulu olacak başka bir tavada tereyağı ve unu kavurun.
- Kokusu çıkınca sütü ekleyip muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin .
- Tuz ,karabiber ve patlıcanları kaşar peynirini de koyup karıştırın .
- Servis tabağına koyup üzerine etimizi de koyup isteğe bağlı maydanozla süsleyebilirsiniz, sıcak servis yapın
👩🍳 Afiyet Olsun
Hünkar Beğendi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı, Hünkar Beğendi Videolu Tarifi, Hünkar Beğendi Faydaları, Hünkar Beğendi Kalorisi, Hünkar Beğendi Yanına Ne Gider, Hünkar Beğendi En Kolay Tarif, Hünkar Beğendi Lezzet, Tarifi Dene Fotoğrafını Paylaş,
Görüş Ve Düşüncelerinizi Yoruma Yazıp Diğer Kullanıcılarımızla Paylaşabilirsiniz
Görüş Ve Düşüncelerinizi Yoruma Yazıp Diğer Kullanıcılarımızla Paylaşabilirsiniz
Yorumlar